Ivanjica UCI C3 & Kup Srbije

U Katićima kod Ivanjice održane su dve UCI trke i to 23. i 25. avgusta. Na prvoj trci, u petak, učešće su uzeli naši seniori u sastavu: Marko Stanimirović, Marjan Mitić i Aleksandar Momčilović i kadetska ekipa od 5 takmičara, najbrojnija ekipa u ovoj kategoriji. Obzirom da na to da se radi o individualnom sportu i izuzetno mladim biciklistima, naš klub je dobio pohvale na račun razvoja ovog sporta.

Odlični na trci bili su Marko Stanimirović i Marjan Mitić koji su u konkurenciji srpskih takmičara završili na prvom i drugom mestu, redom, što je ujedno našem klubu donelo i najveći broj bodova za Generalni plasman Kupa Srbije u planinskom biciklizmu. U ukupnoj konkurenciji trke koja je održana u UCI klasi 3, Marko je završio na šestom, Marjan na 8. mestu, dok je Aleksandar ušao u cilj dvanaesti. U trci su učestvovali takmičari iz Srbije, Bugarske, Turske, Grčke, Ukrajine i Crne Gore.

Izuzetno zanimljiva je bila i trka u kategoriji kadeta, gde je Urošu Anđelkoviću za malo izmakao podijum i završio je na četvrtom mestu, dok su momci u ekipnom plasmanu uspeli da sakupe bodove dovoljne za pobedu u ovoj kategoriji.

Naše takmičare očekuje trka za MTB Kup Srbije u Raškoj početkom septembra i to je ujedno i pretposlednja trka za Kup u ovoj sezoni.