MTB maraton “3 strane Kopaonika”

Ovogodišnji mtb spektakl na Kopaoniku održan je u nedelju, 28. jula i kao i svake godine do sad, naš klub je imao predstavnike, ali i osvojio nekoliko medalja.

Na stazama malog, srednjeg i velikog maratona, koje se razlikuju po dužini i visinskom profilu, a od učesnika zahtevaju veliku fizičku pripremljenost učestvovali su takmičari iz Srbije, veliki broj rekreativaca, kao i dosta biciklista iz Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Francuske, Ukrajine, Grčke…

Naš senior Aleksandar Momčilović, koji je u ovoj godini učestvovao na skoro svim trkama za Kup Srbije i na nekoliko UCI trka, u vremenu od
52:21 u cilj malog maratona je ušao kao četvrtoplasirani u generalnom plasmanu.

Takođe, na malom maratonu, dužine 25km, a ukupnog penjanja od 694m Igor Petrović, koji se od ove godine takmiči za naš klub, osvojio je bronzanu medalju u kategoriji 30-39 godina, sa vremenom 1:02:25.

Našem mladom takmičaru, Urošu Anđelkoviću, trebalo je 59:27 da završi stazu maratona i to je bilo dovoljno za 10. mesto u apsolutnoj konkurenciji, što je odličan rezultat, obzirom na to da je i Urošu ovo prva takmičarska sezona.

Na srednjem maratonu dužine 51km i sa ukupno 1371m penjanja imali smo 3 predstavnika. Dušan Kulić ( 3:00:31 ), Aleksandar Nikolić ( 3:39:27 ) i Milan Bjelica ( 3:43:11 ) su uspešno završili trku.