MTB Balkansko prvenstvo, UCI C2 i MTB Kup Srbije

Srbija je ove godine bila domaćin Balkanskog prvenstva u planinskom biciklizmu koje se održalo na proverenoj stazi u Crnoj Travi. Na toj stazi se duži niz godina održavaju trke za Kup Srbije kao i međunarodne UCI trke, dok je Balkansko prventstvo poslednji put ovde bilo 2010. godine.

Naši takmičari Marko Stanimirović i Ivana Kostić su na poziv mtb selektora Srbije proveli nedelju dana na kamp pripremama za Balkanijadu na Vlasini, a zatim su u dresovima reprezentacije i nastupili na ovom takmičenju. U jakoj konkurenciji, Marko je trku završio na 26. mestu, dok je Ivana u neizvesnoj borbi do samog kraja ušla u cilj peta ukupno, a druga od srpskih takmičarki. Marjan Mitić, odličan na ovoj stazi, bio je 22. senior, a četvrti od srpskih takmičara. Aleksandar Momčilović, takođe senior, trku je završio na 28. mestu. Pored takmičara iz Srbije, na trci su učestvovali i reprezentativci Grčke, Turske, Severne Makedonije, Kipra, Rumunije, Izraela, Slovačke, Crne Gore, BiH i Bugarske.

Mladi takmičari našeg kluba, takmičili su se u konkurenciji kadeta i za njih je ovo bila prva veća trka u međunarodnoj konkurenciji. Najbolji je bio Tadija Ristić, koji je završio na 20. mestu, zatim Uroš Anđelković na 22. mestu i Nikola Popović koji je trku završio 28.

Medalju u Kupu Srbije u Crnoj Travi osvojio je Dejan Aleksić, u kategoriji CFA. Dejan je ovu izuzetno tehnički zahtevnu stazu završio na trećem mestu.