UCI C2 & Kup Srbije – Stražilovo

Proteklog vikenda je održana sedma trka za Kup Srbije u planinskom biciklizmu, a ujedno i trka iz kalendara Svetske biciklističke federacije UCI u kategoriji C2. Trke ove kategorije donose pobedniku vrednih 30 UCI bodova za Svetsku rang listu, a u predolimpijskoj godini jako su interesantne svim nacijama koje se bore za normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Odlična na ovoj trci bila je naša seniorka Ivana Kostić, koja je osvojivši treće mesto Srbiji obezbedila 15 UCI bodova, ali i vredne bodove za individualni plasman. Ujedno u Kupu Srbije u planinskom biciklizmu, trku je završila na drugom mestu, iza naše najbolje biciklistkinje Jovane Crnogorac.

Ekipa seniora koju su činili Marko Stanimirović i Aleksandar Momčilović se u izuzetno teškoj konkurenciji takmičila kako za bodove, tako i za pažnju selektora kome je ovo jedna od izbornih trka za predstojeće Balkansko prvenstvo koje će biti održano 7. jula u Crnoj Travi.

Marko Stanimirović je trku završio na 5. mestu, dok je od srpskih takmičara bio drugi, iza Aleksandra Romana koji je već dugi niz godina naš najbolji planinski biciklista. Aleksandar Momčilović je posle odlične borbe u cilj ušao deveti.