Suva Extreme Challenge 2018

Drugi po redu Suva Extreme Challenge MTB maraton biće održan 02. septembra u Niškoj Banji.

 

Na stazama od 25km i 55km koje se protežu obroncima Suve planine, a startuju i završavaju se u Niškoj Banji, i ove godine će svi ljubitelji biciklizma imati priliku da uživaju u nesvakidašnjim predelima i netaknutoj prirodi, naizmenično kroz listopadnu, četinarsku šumu i polja paprati.

Učesnici će imati priliku da se okrepe ledenom izvorskom vodom vrhunskog kvaliteta nekoliko puta duž staze.

Nakon starta iz Niške Banje i asfaltiranog dela puta koji odvodi van naseljenih područja, od sela Radikina Bara kreće staza koja će odvesti takmičare do zone sela Koritnik. Očekuje ih vožnja kroz prirodni tunel od zelenila, zatim strmi uspon do tik ispod same stenovite gromade vrha Mosor, kada biciklisti prvi put savladavaju Suvu planinu i prelaze preko grebena kojim se ona pruža na drugu stranu, onu koja je većim delom dana u senci masivnih vrhova – Sokolovog kamena i Trema. Smena uzbrdica i nizbrdica, zemljana i kamenita podloga, mekani sloj mahovine i lišća, uska stazica sa serpentinama ostaviće sve bez daha. Najviši vrhovi Suve planine Mosor, Sokolov kamen i Trem ukazivaće se kao na dlanu.

Ideja organizatora je da i ove godine maratonom u planinskom biciklizmu, koji će imati veći broj učesnika iz Srbije i regiona predstavi iskonski divlju prirodu Suve planine i njenih obronaka.

 

 

Pravila trke možete pročitati    ovde.

 

Prijave su putem formulara na sledećem linku.

 

Mape staza i gps trekove možete preuzeti ovde.

 

Kako je bilo prethodne godine na Suva Extreme Challenge MTB maratonu pogledajte na našoj FB stranici.