Ivana Kostić treća na Balkanskom prvenstvu

Svoju petu medalju u seniorskoj konkurenciji na Balkanskim prvenstvima Ivana Kostić je osvojila u rumunskom gradu Campulung, proteklog vikenda.

 

 

Posle uspešnog trening kampa sa nacionalnim timom na Vlasinskom jezeru, selekcija Srbije se uputila u Rumuniju, na Balkansko prvenstvo, koje je bilo ujedno i trka  C2 kategorije u kalendaru Međunarodne biciklističke federacije.

 

“Već umorni od dugog puta sa Vlasine, stigli smo na vreme za trening na stazi. Po rečima starijih biciklista, znala sam da staze u Rumuniji znaju biti itekako tehnički zahtevne. A ubrzo sam se u to i uverila. Sa oko 240m penjanja po krugu ni usponi nisu bili laki, na puno deonica čak i 25% nagiba. Moram priznati da sam po obilasku staze bila malo razočarana, jer nisam imala dovoljno vremena da uvežbam sve delove.  Startovala sam loše, na prvom spustu mi je spao lanac, čak sam i jednom pala. Polovinu prvog kruga sam bila skroz pozadi. Nisam znala koliko je devojaka ispred, a htela sam da se trkam za medalju. Skoncentrisala sam se na to da stižem i prestižem jednu po jednu, i već sam se u drugom krugu pozicionirala na treće mesto. Pojačavala sam tempo iz kruga u krug i sto je najvažnije bila sam sve sigurnija u svoju vožnju na spustu. Do kraja trke sam se zadržala na trećem mestu.”, detaljno nam objašnjava Ivana.

 

 

Selekcija Srbije je na ovom Balkanskom prvenstvu osvojila 7 medalja, i ovo je jedno od najtrofejnijih Balkanskih prvenstava.

 

 

Ivanu i naše ostale članove  očekuje najbitnija trka sezone, Državno prvenstvo, koje će biti održano 22.07.2018. godine u Ribarskoj banji, u organizaciji biciklističkog kluba “Bela Stena” iz Kruševca.