Novi UCI bodovi za Kostićevu

Proteklog vikenda je UCI trkama  u Banjaluci i na Kozari ženska reprezentacija Srbije upisala prve bodove za olimpijsku normu u Tokiju.

 

Zapažen je rezultat naše takmičarke Ivane Kostić kojoj je prvog dana  za malo izmaklo postolje, te je u Banjaluci trku završila kao četvrtoplasirna, dok je dosta uzbudljivija i neizvesnija trka na Kozari Kostićevoj donela 5. mesto.

 

photo: Edin Bašić

 

Ivana je spremno dočekala najbitniji deo sezone. Osvojiviši 22 UCI boda, obezbedila je sebi napredovanje na UCI listi. Da se podsetimo, Ivana je u olimpijskoj 2016. godini zauzimala 58. mesto na jedinstvenoj rang listi svih biciklistkinja sveta u planinskom biciklizmu, što joj je najbolji plasman karijere.

 

photo: Goran Kalaba

 

“Formom sam zadovoljna, dala sam svoj maksimum na obe trke i to je trenutno stanje stvari. Postoji nekoliko detalja na kojima još malo moram da poradim, ali smatram da će sa intezivnim programom trka koji nam je obezbedio Biciklistički savez Srbije i ogromnom tehničkom i logističkom podrškom selektora Nemanje Vajsa sve doći na svoje mesto.”, objasnila je Ivana.

 

photo: Edin Bašić

 

Nema predaha za Kostićevu, već narednog vikenda startuje etapnu trku visoke UCI S2 kategorije, sada već tradicionalnu, u organizaciji  BK Novi Sad. Organizator je ove godine pripremio i poseban program za sve ljubitelje biciklizma. Naime, poslednjeg dana UCI etapne trke, na istoj stazi, biće održan prvi Salcano Maraton na Fruškoj Gori, na dve staze različite dužine. Pozivamo sve da nam se pridruže u nedelju i da zajedno sa svetskom biciklističkom elitiom osvojimo Frušku goru.

 

 

Vidimo se!