Kup Srbije – Niška Banja

Niška Banja je 3. juna bila domaćin  biciklističkim klubovima iz Srbije. Održana je treća trka za Kup u planinskom biciklizmu pod nazivom Trofej Konstantin, a naši takmičari su uzeli učešće u nekoliko kategorija.

 

 

Seniori Danijel Karatović, Marko Stanimirović i Aleksandar Momčilović su na stazi dugoj  24  km postigli značajan rezultat pojedinačno osvojivši redom    drugo, četvrto i peto     mesto, dok su ekipno BK Naissus dodatno učvrstili na vodećoj poziciji u Generalnom plasmanu.

 

“Startovao sam odlicno iako bas i nisam imao najbolji osecaj u nogma. Posle prvog kruga imao sam oko pola minuta prednosti, ali trku mi je pokvarila mucnina i vrtoglavica. Malo je falilo da odustanem. Na kraju zadnjeg kruga sam imao defekt ali sam se ipak izborio za 3.mesto.”, objašnjava Karatović.

 

 

“Velika greska na samom startu trke koja me je kostala vremena,ali ubrzo uspevam da sustignem vodeću grupu vozača.U trecem krugu dolazi do novog problema koji mi oduzima dosta vremena i trku zavrsavam na petom mestu. Zahvaljujem se timu koji je bio feed zoni na odlicno odradjenom poslu.”, prenosi nam Aleksandar.

 

Rekreativci su u trci dugoj 8km zauzeli peto mesto-Dejan Petrović, šesti je trku završio Milan Bjelica, dok je sedmi u cilj ušao Dejan Aleksić.

 

Čestitke organizatoru trke, Biciklističkom klubu Konstantin iz Niša i svim učesnicima i osvajačima medalja.