Kostićeva na dve UCI trke u Turskoj

Druga polovina aprila u znaku Turske za našu takmičarku Ivanu Kostić.

 

Uci trke druge kategorije održane su u Konji, 21. aprila i u Izmiru   28. aprila.

 

Naša najbolja seniorka, članica reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu, uspela je da se domogne  značajnih   20 UCI bodova osvojivši  peto mesto na oba takmičenja.

 

“Trke su bile odlično pripremljene. Posebno mi se dopala staza u Konji koja je bila vrlo dinamična, sa dosta veštačkih prepreka. Zahtevala je punu koncentraciju, a zbog dosta promena ritma i vrlo dobru fizičku pripremljenost. Kako je to bila prva trka u ovoj sezoni za mene, a pritom sam imala svega jedan dan da se naviknem na novi bicikl, voznjom  i borbenošću sam prezadovoljna. Vremenski uslovi su mi išli na ruku, u toku trke je bilo nekih 10 stepeni, što je slično vremenskim uslovima u kojima sam trenirala u Nišu.

Vreme izmedju dve trke sam iskoristila za  trening u Konji. Obzirom na to da je Konja manji grad okružen brdima koji se nalazi na visoravni na nekih 1200m nadmorske visine, boravak tamo mi je prijao, a odradjeno je i nekoliko ozbiljnih treninga.

Tačno nedelju dana kasnije, nastupila sam na trci kategorije UCI C2 u Izmiru. Tamo nas je dočekala tropska vrućina i temperatura od preko 35 stepeni. Za razliku od staze za  prethodnu trku, krug na stazi u Izmiru je bio sačinjen od dugačkog uspona i spusta. Staza je bila prirodna, sa dosta stena i serpentina na spustu.

Izuzetno mi je drago što sam imala priliku da se trkam na dve potpuno različite staze, u potpuno različitim uslovima, što mi je pomoglo da uvidim na kojim segmentima vožnje još treba da poradim, ali i da dobijem potvrdu da su pripreme za sezonu odlično protekle.

 

Početkom juna i zvanično kreće sezona za mene, kada kreće i prikupljanje bodova za normu za OI u Tokiju 2020. “, detaljno nam je objasnila Ivana.

 

photo: Miloš Jovanović

 

Osim učešća na trkama, Kostićeva je putovanje iskoristila i da se upozna sa predstavnicima kompanija Orbea i  Exim stone koje će joj u narednim godinama pružiti podršku u ostvarenju sportskih ciljeva.