CX Državno prvenstvo – Srebrno jezero – 28.01.2018.

Prvo veliko takmičenje u 2018. godini, Prvenstvo Srbije u ciklo krosu, održano je na Srebrnom jezeru, u nedelju 28. januara u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i opštine Veliko Gradište.

 

Biciklistički klub Naissus je učestvovao sa dva takmičara u seniorskoj trci i postigao istorijski uspeh. Seniorka Ivana Kostić je osvajanjem srebrne medalje klubu donela prvu medalju u disciplini ciklokros.

 

 

“Trka je bila kratka i  izuzetno fizički teška, nije bilo vremena za predah i sitna greška je mogla da me košta medalje. Međutim, dobrom taktikom sam uspela da u poslednjem krugu sa trećeg, predjem na drugo mesto i taj plasman zadržim do kraja trke. Zadovoljna sam prvim ciklusom priprema  i nestrpljivo čekam prve trke za MTB i drumski Kup koje počinju aprila. “, objasnila je Kostićeva.

 

 

U seniorskoj trci učestvovao je i Danijel Karatović, koji je osvojio 11. mesto u konkurenciji seniora, odnosno 5. mesto u konkurenciji mladjih seniora.

 

 

“Ovo je tip trke gde je pored snage potrebno i dosta tehnike, koja mi je nedostajala da bolje odvozim trku. Bilo je ovo jedno novo iskustvo i mali test moje forme. Voleo bih da učestvujem na više ciklo kros trka tokom godine. Čestitam svim pobednicima i želim da zahvalim biciklistickom klubu Jednota iz Šida na pozajmljenom biciklu.”, rekao nam je Danijel.

 

Pobednica trke u ženskoj konkurenciji  je Jovana Crnogorac (BK Novi Sad – Novi Sad), drugo mesto pripalo je Ivani Kostić (BK Naissus – Niš), dok je treće mesto zauzela Maja Savić (BK Dubl – Novi Sad).

Kod seniora, pobedu je odneo Aleksandar Roman, drugo mesto pripalo je Veselinović Dušanu dok je treći kroz cilj prošao njihov kolega iz kluba  Andrej Galović (Partizan – Beograd).

 

 

Čestitamo organizatorima trke i svim učesnicima i osvajačima medalja.