Veliki uspeh na Vlasina MTB maratonu

Nakon uspešne organizacije Vlasina MTB maratona u Vlasotincu, Biciklistički klub Naissus sumira rezultate naših takmičara postignute na trci.

 

Pobednik srednjeg maratona, na stazi dugoj 42km, je Marko Stanimirović, iz Vranja. Trku je završio za 2:02:13, dok je njegov klupski kolega, Danijel Karatović u cilj ušao četvrti sa vremenom 2:11:40. Stanimirović i Karatović sezonu 2017 voze u seniorskoj kategoriji, a velike pohvale zaslužuje naš Dejan Aleksić iz Vlasotinca. Aleksić je veoma uspešno završio srednji maraton i stazu prešao za 2:46:00. Ovo je prva trkačka sezona za njega, startovao je kros kantri trkom za Kup Srbije na Kameničkom visu, a takmiči se u kategoriji hobi fan. U generalnom plasmanu srednjeg maratona, Dejan je na jedanaestom mestu. Osamnaesti je liniju cilja prešao junior, Milan Bjelica, sa vremenom 2:56:00.

 

Bjelica je prvi u svojoj starosnoj kategoriji (do 20god.), Marko Stanimirović takođe prvi u  starosnoj kategoriji (od 20 do 35 god.).

 

 

Odličan na malom maratonu, i stazi dugoj 20km, Željko Ćorić iz Niša. Stazu je prešao za 1:00:41 i u generalnom poretku zauzeo drugo mesto. Četvrti na malom maratonu bio je naš senior, Aleksandar Momčilović (1:05:37). Dejan Petrović (hobi fan kategorija) je završio na šestom mestu, sa vremenom 1:06:35. Filip Cvetković na 29. mestu sa vremenom 1:48:54.

 

 

Plasman u starosnim kategorijama je sledeći:

Prvo mesto u kategoriji od 20 do 35 god. pripalo je Željku Ćoriću, drugi je bio Aleksandar Momčilović. Prvo mesto i to u kategoriji od 35 do 45 god. pripalo je Dejanu  Petroviću.

 

 

Čestatamo!