Berba medalja na vlasotinačkom maratonu – 06.08.2017.

Da su u odličnoj formi, danas su pokazali najbolji takmičari Naissusa. Uspešno savladavši tri staze maratona Balkan Extreme, četvorica elitaša kući su se vratila sa dve zlatne, jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom.

 

Na malom maratonu, dugom 25km, nastupili su Aleksandar Momčilović (U23) Danijel Karatović (U23), Dejan Petrović, Aleksandar Nikolić i Filip Cvetković.

 

-Ispred sebe smo imali samo jedan cilj, a to je da zajedno i timski dođemo do postolja. Bugarski takmičar je od samog početka krenuo jakim tempom i nas dvojica smo pratili. Negde na polovini brda je ostao bez snage,  i meni i Aleksandru se ukazala prilika da napadnemo. Na prvoj kontrolnoj tački, posle najdužeg uspona, usled greške redara koji su nas pogrešno usmerili dalje, izgubili smo par minuta. Do kraja smo na još jednom mestu pogrešno skrenuli sa staze i ispostavilo se da je to bila ključna tačka. Dosta vremena smo izgubili u povratku  na stazu, a za to vreme je bugarski takmičar već bio na spustu, na putu u cilj. Do kraja trke smo zadržali taj poredak, završio sam na drugom mestu, dok je Aleksandar u cilj ušao treći., prenosi nam Karatović.

 

 

Aleksandar nam je objasnio otkud oni baš nam malom maratonu ove godine.

-Pripremamo u Nišu maraton koji će biti održan naredne nedelje, 13. avgusta, sa startom u Niškoj banji. Ovo je bila generalna proba. U dogovoru sa trenerom, vozili smo taktički, najkraću stazu, da bismo sačuvali snagu  za predstojeću trku. Želimo da se pred domaćom publikom pokažemo u najboljem svetlu i što bolje izvezemo naš maraton.

Plasman ostalih naših takmičara znaćemo tek po objavljivanju zvaničnih rezultata.

 

Stazu srednjeg maratona vozio je naš najbolji senior, Marko Stanimirović, iz Vranja. Nije nepoznanica da mu brda dobro idu, a na ovoj stazi ih je imao na pretek. Pobedom na srednjoj stazi maratona, dugoj 45km, ubeležio je još jedan od odličnih rezultata ove sezone. Pored ove pobede, Marko ima nekoliko pobeda u Kupu Srbije i nekoliko postolja, a takođe je i veoma zaslužan za ekipni generalni plasman ekipe Naissus  u seniorskoj kategoriji, koja je trenutno vodeća u Kupu Srbije.

 

Prvi put u dresu našeg kluba ove godine, Nišlija, Jovan Rajković, vreme od 4h 21min je upisao kao rekord staze na 76km.

-Trka je bila izuzetno teška. Temperatura blizu 40 stepeni  i zahtevna staza, želim da čestitam svima koji su završili ma koju stazu maratona. Naredni ispit je za samo 7 dana i to u Nišu, na maratonu Suva Extreme Challenge, a zašto nosi baš taj naziv, najbolje je da proverite.

 

 

I mi čestitamo svim učesnicima  i pozivamo sve ljubitelje biciklizma da dođu naredne nedelje u Nišku banju i postanu deo jedne nove MTB priče.