Tri strane Kopaonika – 30.07.2017.

Jedan od najtežih maratona u našoj zemlji, ali svakako najpopularniji, Tri strane Kopaonika, po četvrti put okupio je veliki broj biciklista. Izuzetna prilika da se rekreativci i profesionalci takmiče rame uz rame, na tri staze jedinstvene konfiguracije i različite dužine.

 

Posle prošlogodišnje pobede na srednjem maratonu, naša seniorka Ivana Kostić je sebi zadala novi cilj. Ove godine je sa vremenom od 5h i 20min taj cilj i ostvarila. Pobedila je na najdužoj stazi maratona, tri puta se popevši na Pančićev vrh, stazom dugom 75km sa 2700m vertikalnog uspona.

-Trka je bila izuzetno uzbudljiva, od prvog minuta sam se trkala sa makedonskom reprezentativkom Anitom Veličkovskom. Ni trenutka za predah, brdo za brdom, jurnjava na spustu, tek na 60-om kilometru sam napravila prednost u odnosu na drugu takmičarku i zadržala je do kraja. Ovo je bio jedan od težih maratona koje sam vozila., puna utisaka, prenosi nam Ivana.

Maraton Tri strane Kopa startovao je i naš hobista, Dušan Kulić, koji je omašio stazu i vozio nekoliko kilometara više od predviđenih. Oduševila ga je netaknuta priroda nacionalnog parka Kopaonik, i nada se da će naredne godine imati malo više sreće.

 

 

Čestitamo svim učesnicima, pobednicima  i organizatorima maratona Tri strane Kopaonika.