MTB Državno prvenstvo – Niška banja – 23.07.2017.

Prvi nastup na MTB državnom prvenstvu za Naissus je trka koja će se još dugo pamtiti. U Niškoj banji, 23.07.2017. god. održana je najznačajnija trka sezone.

 

Državno prvenstvo  su otvorili predstavnici opštine Niška Banja i kluba  Konstantin iz Niša u 11h, kada je i startovala trka za najmlađe i rekreativce. Staza u dužini od 4km i visoka temperatura bili su pravi izazov za sve učesnike. Zavisno od kategorije vozilo se od jednog do šest krugova.

U prvoj trci su učestvovala  dva naša takmičara, Dušan Kulić u kategoriji hobi sport i Dejan Petrović u hobi fan kategoriji.

Dušan Kulić je sigurnom vožnjom tokom cele trke, na jako fizički i tehnički zahtevnoj stazi ostvario pobedu, te je klubu doneo prvu zlatnu medalju sa državnih prvenstava. Dejan  Petrović je svoju trku završio na odličnom  drugom mestu.

Seniorska trka, trka juniora i trka u kategoriji žena startovala je u 14h.

Milan Bjelica, naš najbolji junior, je odličnim startom nagovestio dobar rezultat, ali usled pada na stazi, sa samo par minuta razlike, ipak završio na četvrtom mestu.  Do titule je došao Dušan Veselinovic, takmicar BK Partizana.

 

Medalja je izmakla i seniorki, Ivani Kostić, koja se borila  za srebro od početka trke pa sve do poslednjeg kruga, kada je zbog problema sa zadnjim menjačem  izgubila dragoceno vreme. Trku je završila na četvrtom mestu.Državno prvenstvo za nju je usledilo nakon niza odlicnih rezultata na medjunarodnim trkama, tako da od Ivane očekujemo još dobrih rezultata u daljem toku sezone. U kategoriji žena, pobedila je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad.

 

Seniorska ekipa Naissusa postala je državni prvak, sto je i kruna  dosadašnjeg rada i truda, jer je Naissus ujedno i vodeći tim u generalnom poretku Kupa Srbje u MTB disciplini. Odličnom voznjom Danijel Karatovic završio je trku na četvrtom mestu u kategoriji seniora (2. kategorija mlađih seniora), dok je Marko Stanimirovic, naš Vranjanac, zavrsio na 6. mestu. Aleksandar Momčilovic u kategoriji seniora došao je do devetog mesta ( 4. katogorija mlađih seniora). Ujedno Danijel i Aleksandar su u ekipnom plasmanu u katogoriji mlađih seniora doneli jos jednu značajnu titulu za naš mladi klub. Pobednik trke kod seniora je Aleksandar Roman iz BK Partizan. Drugo mesto zauzeo je Nišlija Jovan Rajković (OBK Beograd), dok je treći u cilj ušao Srećko Đolić (Metalac, Kraljevo).

 

Biciklistički klub Naissus je ubeležio svoj najznačajniji uspeh do sad. Pobeda na MTB državnom prvenstvu u senorskoj kategoriji, i u kategoriji mlađih seniora i 3 pojedinačne medalje su rezultat kojim se ponosimo, i koji nam daju krila za dalje izazove.

 

Slike sa ovog takmičenja možete naći na našoj FB stranici. Prilog o trci je emitovan u emisiji Zona sporta, a snimak možete pogledati ovde.