Crna Trava – trka za Kup Srbije i UCI C3

Tradicionalna trka u planinskom biciklizmu u Crnoj Travi, na stazi na kojoj su se vozila i državna i balkanska prvenstva, ugostila je ovog vikenda veliki broj biciklista.

 

IMG-20170709-WA0003

 

Trka se bodovala za svetsku rang listu, u kategoriji UCI C3, a takođe i za Kup Srbije. Naši takmičari su nastupili u 5 kategorija, a osvojili ukupno 4 medalja.

19964911_1425247987558281_1934930762_n

U prvoj trci koja je startovala u 11h, iz centra Crne Trave, učešće su uzela 3 naša takmičara. Dušan Kulić u hobi sport kategoriji osvojio je prvo mesto, a Dejan Aleksić u kategoriji fun, osvojio srebrnu medalju.

David Jovanović je u usled pada u toku trke, morao da odustane.

 

Drugu trku, od 13h, vozili su:  seniori, seniorke, juniori i mastersi, a od takmičara Naissusa Marko Stanimirović, Danijel Karatović, Aleksandar Momčilović i Ivana Kostić.

 

Najbolje plasirani naš takmičar, Marko Stanimirović, u kategoriji seniora završio je na 6. mestu. Danijel Karatović je sa par minuta zaostataka na 7. mestu u kategoriji seniora, dok je u svojoj starosnoj kategoriji U23 zauzeo drugi stepenik pobedničkog postolja. Aleksandar Momčilović je trku završio na 14. mestu.

 

Ovim rezultatom su naši momci upisali veoma vredne bodove za ekipni plasman.

Seniorka, Ivana Kostić je dobrom vožnjom uspela da se izbori za drugo mesto i ovom medaljom upotpunila  niz od 3 uzastopna UCI postolja.

 

Rezultatima smo zadovoljni, ova staza je veoma teška i svi su se odlično pokazali. Momke čeka još jedna međunarodna trka, i to u Crnoj Gori, u Pljevlji, klase C3, dok Kostićeva putuje u Grčku na Balkansko prvenstvo, koje je ujedno i UCI C2 trka.