Puno izazova pred nama u narednim danima

Kalendar događaja  Biciklističkog saveza Srbije za ovu sezonu je veoma bogat, a mi smo se potrudili da većinu trka ispoštujemo i to upravo zahvaljujući velikoj podršci Sportskog saveza Niša.

 

Imali smo predstavnike na  svim trkama za MTB Kup Srbije, na većini trka za drumski Kup, na državnom prvenstvu u drumskom biciklizmu u dve discipline-pojedinačni hronometar i drumska trka. Bilo nas je i na MTB maratonima, na rekreativnim vožnjama i humanitarnim akcijama.

 

18880051_1900792713526885_8295606802253684630_o

 

-Bez predaha u julu mesecu, jure se bodovi, plasmani, medalje. Posle 2 međunarodne trke početkom meseca, čeka nas još jedna trka za Kalendar Svetske Biciklističke Federacije (UCI) i to u Crnoj Travi. Na toj trci će nastupiti svi naši takmičari. Ali, nema predaha.  Samo par dana posle Crne Trave ekipa putuje u Pljevlju, u Crnu Goru, na UCI C3 trku, takođe  iz Kalendara Svetske Biciklistike Federacije.  Osnovni nam je cilj da takmičari steknu što više trkačkog iskustva, da se oprobaju na različitim stazama i u jačoj konkurenciji sa stranim takmičarima.- poručuju predstavnici kluba.

 

Biciklistički klub Naissus će imati i predstavnika na predstojećem Balkanskom prvenstvu u planinskom biciklizmu koje će se održati 15. jula u Grčkoj.

 

Istog vikenda, deo ekipe putuje u Čačak, na još jedan Kup Srbije, ali u drumskom biciklizmu.

-Ove trke su odlična uvertira i provera forme pred najbitnije takmičenje u sezoni, Državno prvenstvo. Biće održano na domaćem terenu, u Niškoj Banji, 23. jula, u organizaciji kluba Konstantin. Nadamo se uspešnoj trci, obzirom da se radi o stazi koja je poznata od prošle godine. To je takođe staza na kojoj naši takmičari najčešće rade treninge tehnike, pa im to znači dodatnu prednost.

 

 

Krajem jula, selimo se u planinske krajeve. Četvrti po redu, MTB maraton Tri Strane Kopaonika svake godine okuplja sve više biciklista iz Srbije i regiona, te garantuje dobru trku i još bolju zabavu.

Vidimo se!