Jedan od nas – Marko Stanimirović

Iako je prethodne sezone za Naissus 018 vozio samo dva maratona, Marko Stanimirović je uspeo da dokaže da može da “stane na crtu” najboljim mauntinbajkerima naše zemlje.

 

NiFoto

 

Ovaj dvadesetpetogodišnji biciklista iz Vranja, uspešno je završio veliki maraton u Mavrovu (Makedonija), ali njegov najbolji rezultat prethodne sezone je svakako srebrna medalja na Vlasina MTB maratonu u oktobru.

 

“Za kratko, ali dobro provedeno vreme u timu, ostali su samo najbolji utisci. Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti deo njega i učestvovati na takmičenjima rame uz rame sa jako dobrim sportistima. Pred nama je nova sezona i zimske pripreme uveliko traju. Ujedno, to je i  najteži deo. Jako je važno uklopiti i organizovati relnost i potrebu da se baviš nečim većim, a zaista smatram da ovaj sport jeste nesto veće u mom zivotu”,  naglasio je Stanimirović.

 

 

Iako je u bicklizam ušao na kros kantri trci u Ribarskoj banji 2011. godine, ne krije da su njegova specijalnost upravo maratoni.

Foto/ Infodesk

 

Međutim, ove sezone ćemo imati prilike da se malo više družimo sa Markom, obzirom da će učestvovati na svim trkama za Kup Srbije, kao i na nekim međunarodnim maratonima.

 

“Želim da pomognem svojoj ekipi da dodje do bodova i osvoji odličje na kraju godine”, objasnio je Marko.