Naissus018 na Vlasina MTB maratonu

Pored uspešne organizacije, Naissus 018 beleži i zapažene rezultate u samoj trci.

Prvo mesto na stazi dugoj 42km pripalo je Jovanu Rajkoviću, a sa zaostatkom manjim od jednog minuta, drugi je stigao naš novi član, Marko Stanimirović iz Vranja. Rajković je stazu malog maratona vozio za 2:03:16, a Stanimirović za 2:04:00.

“Staza je bila brza, a ja i Marko smo izvezli prvi uspon zajedno sa vodećom trojkom na velikom maratonu. Sekunde su odlučile pobednika, a Marko je pokazao izuzetnu fizičku spremnost”- rekao nam je Jovan.

 

Odlični na srednjem maratonu bili su i Željko Ćorić i Dušan Ivanović koji su u generalnom plasmanu zauzeli 7., odnosno 14.mesto.

 

Na malom maratonu, Dušan Kulić 4.u generalnom plasmanu, odmah iza takmičara iz Makedonije, ali u svojoj starosnoj kategoriji odličan 2. Dušan je stigao na cilj samo 2 sekunde ispred trećeplasiranog takmičara. U žestokoj borbi tokom cele trke, uspeo je da se par stotina metara pred cilj izbori za srebrnu medalju.

Dejan Aleksić iz Vlasotinca je zauzeo 11., a Milan Bjelica iz Niša 12. mesto, dok je Marku Mihajloviću pripalo 14. mesto.

 

Mali maraton je startovalo 40, a srednji 37 takmičara.