Uspesi naših članova, Mavrovo, Makedonija

Sa startom pored jezera Mavrovo u Makedoniji, održan je 12.juna, tradicionalni Mavrovo MTB Maraton. Naš član, Jovan Rajković, završio je na prvom mestu. Trka je za Jovana trajala 4h i 25minuta, tokom kojih je izvezao 91km sa oko 3000m uspona.

„Još na samom početku trke se izdvojila vodeća trojka, ja, Zoran Ristevski i Goran Kuzmanovski. Vozio sam dobro fizički i psihički spreman. Na 10km do cilja sam imao mali peh, jer je jak vetar oduvao oznaku za skretanje sa staze, ali sam uspeo da se jako brzo vratim na pravi put i sa 2 minuta prednosti ispred kolega iz Makedonije prvi prodjem kroz liniju cilja“, objasnio nam je Jovan. Opisuje ovaj maraton kao jedan od težih maratona na ovim prostorima .

Veliki maraton su uspešno završili i Marko Stanimirović iz Vranja i to na 9.mestu i Nikola Milanović iz Niša na 22.mestu.

Na malom maratonu od 46km smo imali 6 predstavnika. Milan Petković iz Leskovca je završio trku na 11.mestu, Dušan Ivanović i Dušan Kulić su bili 15. I 16., naš junior Milan Bjelica, kome je ovo bila prva trka je završio na 18.mestu. Slobodan Krstić, je i usled tehničkih problema sa biciklom i pucanjem lanca došao do linije cilja.

Ivana Kostić, takodje na malom maratonu, vodeća od samog starta, izuzeno dobrom vožnjom na usponu je pokazala odličnu formu. „Veći deo uspon sam vozila sa reprezentativcem Makedonije u biatlonu, Darkom Damjanovskim, koji je na Mavrovu svake godine, u sklopu letnjih priprema. Na jednom delu se odvojila, jureći što bolje vreme u generalnom plasmanu, među muškarcima. Jedno omašeno skretanje me koštalo pobede u ženskoj konkurenciji.“