Vlasina MTB maraton

 

Održaće se 9.oktobra 2016.godine, sa startom u Vlasotincu.

 

Ovo je prva manifestacija u organizaciji našeg udruženja. Zajedno sa Vlasina MTB team-om koji je podržan od strane Divac omladinskog fonda i Sportskog saveza Vlasotinca, imamo ideju da ovo postane tradicionalna manifestacija koja će mladima iz Vlasotinca približiti ovaj sport i upoznati ih sa prirodnim lepotama Vlasotinca i okoline. Takođe, želimo da biciklistima iz Srbije i okolnih zemalja predstvimo ovaj kraj  kao izuzetno pogodan za planinski biciklizam.

 

Takmičari će imati priliku da se oprobaju na tri staze.  Za one najspremnije smo pripremili penjanje na Ostrozub na 1546 metara nadmorske visine na stazi dugoj 70km. Srednji maraton je dužine 42 km i otvoren je za sve kategorije licenciranih i nelicenciranih takmičara. Posebno smo vodili računa i o rekreativcima i njima namenili stazu od 20km sa oko 650m penjanja.

 

Maraton je otvorenog karaktera. Može da startuje svako ko poseduje tehnički ispravan bicikl i kacigu. Propozicije se mogu naći na sledećem linku, a formular za prijavu ovde.